A rádió minden nap délután, 18.00-tól vár műsoraival!

A hallgatáshoz Winamp szükséges!

A budapesti Bosch Rexroth Kft. kollégája, Orbán Attila, aki nemrégiben nyerte el a Gyártástrend magazin által meghirdetett „Év fiatal fejlesztőmérnöke” címet, az idei Pneumobil verseny zsűrijét is erősíti. A Bosch Rexroth cégfilozófiája (Drive&Control) a jelek szerint a tehetség és a mérnöki kreativitás kibontakoztatásának garanciája.

„Szerencsésnek tartom a jelenlegi mérnökhallgatókat, mert tanulmányaik során sokkal több gyakorlati lehetőségük nyílik, mint amennyi akár még néhány évvel ezelőtt is volt. Az oktatás gyakorlatiasságában azonban még mindig deficit érződik, ami leginkább szembetűnő, az a problémamegoldó készség hiánya. Ennek okát felelőtlenség lenne bárki számlájára írni, de a jelenség tapintható. Nem véletlen, hogy négy évvel ezelőtt a Rexroth is olyan kezdeményezéssel állt elő, mint a Pneumobil verseny, amelyben a diákoknak valamit meg kell oldani és csapatban kell együttműködni. Több új, fiatal kollégám dolgozik ma a cégnél, aki e verseny révén vált ismertté, elismertté, végül munkatárssá. A titok csak annyi, hogy a kihívásokat akarni kell legyőzni, a problémákat megoldani. Nemrégiben valahol a következőt olvastam: a vesztes számára minden kihívás probléma, a győztes számára minden probléma kihívás.” - fogalmazott Orbán Attila, a Bosch Rexroth Kft. mérnöke, az idei „Év fiatal fejlesztőmérnöke” cím büszke viselője.

„Az igazi Drivereket keressük”
A Bosch Rexroth Kft. megoldásaival már az alapoktól arra törekedik, hogy kiküszöbölje a műszaki képzés gyakorlati részének deficitjeit. A Rexroth oktatási rendszerek alapfilozófiája, hogy a jövő szakembere az egészen egyszerű szinttől a csúcstechnológiákig minden elméleti és gyakorlati tudnivalót elsajátíthasson, mely felkészültté teszi az ipari alkalmazásokkal való szakszerű bánásmódra.

„Érdekes megfigyelni, hogy egy jó vállalati szlogen mennyire széles értelemben alkalmazható, és milyen mélyen átszövi munkatársaink gondolkodását, napi tevékenységét. Attila kollégánk egy igazi „Driver”. Egy olyan mérnökember, aki fiatalkora ellenére, vagy éppen azért minden új feladatra egyfajta „éhséggel” és rugalmassággal tekint, amely magával ragadja környezetét is. Beleértve vevőinket, akiket úgyszintén mozgásba hoz, továbbgondolkodásra késztet ez a mérnöki szemlélet. Új, hatékonyabb, energiatakarékosabb megoldásokat keresve, nem megállva a hagyományos technikáknál.” – nyilatkozott Orbán Attila kitüntetése kapcsán Ács István, a Bosch Rexroth Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Módosítás: (2011. április 18. hétfő, 14:48)